Wielersport Haarle

Zoals gebruikelijk verschijnt er aan het begin van elk wielerseizoen een overzicht van een aantal Race en ATB groepen waarbij je je aan kunt sluiten om een wekelijkse tocht te maken. Helaas is door het huidige Coronavirus dit momenteel niet mogelijk. Hoe lang dit gaat duren en wanneer het gezamenlijk fietsen weer mogelijk is weet momenteel niemand.

Er rest ons niets anders dan de maatregelen van de overheid goed op te volgen zodat we snel weer gezellig met elkaar op de fiets kunnen zitten.

 

Echter om ons voor te bereiden op het weer fietsen in de groep, is er altijd de mogelijkheid om dit solo te doen. Omdat sommigen het vaak niet prettig vinden om solo te fietsen maar toch graag willen trainen willen we hierbij wat tips geven om je goed op weg te helpen zodat je binnen de huidige maatregelen een mooie tocht kunt maken

 

1.    Fiets alleen, en mocht je wel iemand tegenkomen of bij iemand achterop komen, houdt minimaal 1,5mtr afstand van elkaar.

2.    Leeg je neus niet op straat tijdens het fietsen, stop even om je neus in een papieren zakdoek te snuiten en gooi deze vervolgens weg in een prullenbak.

3.    Neem altijd een mobiele telefoon mee, zodat je bij een calamiteit het thuisfront op de hoogte kunt stellen

4.    Ga geen nieuwe wegen en paden  ontdekken maar rijdt over de voor jouw bekende paden en wegen.

5.    Beperk zware trainingen zoals interval- of bloktrainingen van meer dan 3 uur. Kortom inspanningen waar je meer dan 2 dagen of langer van moet herstellen. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt ben je sneller vatbaar voor ziekten en virussen

6.    Doe geen risicovolle manoeuvres op de fiets zoals bijvoorbeeld wheelies en jumps. Breng jezelf en anderen hiermee niet in gevaar. De ziekhuizen hebben het momenteel al druk genoeg.

7.    Zorg goed voor jezelf. Als je weer gaat fietsen zorg dat je goed hersteld bent van de vorige training. Doe even rustig aan als het moet. Gebruik eventueel een nekwarmer en douche direct na de training

8.    Gebruik je verstand, fietsen is een mooie sport, maar belangrijker is onze collectieve gezondheid. Neem zelf verantwoordelijkheid en houd de updates van het RIVM goed in de gaten.

9.    Tot slot geniet van de mooie natuur en pak de kans om te fietsen die er zijn.

 

Tot ziens

WR-Bikes en HWC Samo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SaMo Buitenlandtrip 2020

18 juni 2020 - 23 juni 2020

€375

Data: 18 juni t/m 23 juni

18 juni  : vertrek om 20.00 uur bij café de Droadnagel, vanaf 19.00 uur inladen bus.
19 juni  : aankomst om plm. 8.30 uur gelijk bij aankomst hebben we een ontbijt in het restaurant.
22 juni  : Afsluitend diner en vertrek om ca. 21.00 uur, terug in Haarle op 23 juni rond 9.30 uur.


We hebben weer een uitstekend **** hotel gevonden waar we verblijven op basis van half-pension.

Je bepaald uiteraard zelf wat je doet, hoeveel je doet en hoe fanatiek je bent!!!

Gezelligheid staat bij ons voorop.

 

In het Mölltal ligt een waar netwerk van prachtige mountainbike routes en kunnen mooie rondritten gemaakt worden met de racefiets. De organisatie zal vooraf een dagelijks programma voor beide groepen presenteren.

Uiteraard zal de traditionele strijd om de bolletjestrui ook op het programma staan, Deze titanenstrijd zal beslist worden op de Mölltaler Gletserstrasse.

In 20 km klim je via 29 bochten naar een hoogte van 2450 meter en overbrug je in totaal 1850 hoogtemeters. Met de mountainbike kun je zelfs nog 4 km en 400 hoogtemeters extra pakken op het onverharde pad naar de top op 2850 meter


Geef bij je aanmelding aan of je de racefiets of mountainbike of beide mee wilt nemen

 

Kosten van deze trip: € 375,00 all-inn / Opgave voor 31 januari 2020 via www.SaMo.nl

Meld je aan via www.dutchmastersofmtb.nl/aanmelding-buitenlandtrip
Bekijk het reglement voor de buitenlandtrip via www.samo.nl/reglement-buitenlandtrip

Gegevens

Begin:
18 juni 2020
Einde:
23 juni 2020
Kosten:
€375

Organisator

SaMo
E-mail:
info@samo.nl
Website:
samo.nl