Wielersport Haarle

Zoals gebruikelijk verschijnt er aan het begin van elk wielerseizoen een overzicht van een aantal Race en ATB groepen waarbij je je aan kunt sluiten om een wekelijkse tocht te maken. Helaas is door het huidige Coronavirus dit momenteel niet mogelijk. Hoe lang dit gaat duren en wanneer het gezamenlijk fietsen weer mogelijk is weet momenteel niemand.

Er rest ons niets anders dan de maatregelen van de overheid goed op te volgen zodat we snel weer gezellig met elkaar op de fiets kunnen zitten.

 

Echter om ons voor te bereiden op het weer fietsen in de groep, is er altijd de mogelijkheid om dit solo te doen. Omdat sommigen het vaak niet prettig vinden om solo te fietsen maar toch graag willen trainen willen we hierbij wat tips geven om je goed op weg te helpen zodat je binnen de huidige maatregelen een mooie tocht kunt maken

 

1.    Fiets alleen, en mocht je wel iemand tegenkomen of bij iemand achterop komen, houdt minimaal 1,5mtr afstand van elkaar.

2.    Leeg je neus niet op straat tijdens het fietsen, stop even om je neus in een papieren zakdoek te snuiten en gooi deze vervolgens weg in een prullenbak.

3.    Neem altijd een mobiele telefoon mee, zodat je bij een calamiteit het thuisfront op de hoogte kunt stellen

4.    Ga geen nieuwe wegen en paden  ontdekken maar rijdt over de voor jouw bekende paden en wegen.

5.    Beperk zware trainingen zoals interval- of bloktrainingen van meer dan 3 uur. Kortom inspanningen waar je meer dan 2 dagen of langer van moet herstellen. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt ben je sneller vatbaar voor ziekten en virussen

6.    Doe geen risicovolle manoeuvres op de fiets zoals bijvoorbeeld wheelies en jumps. Breng jezelf en anderen hiermee niet in gevaar. De ziekhuizen hebben het momenteel al druk genoeg.

7.    Zorg goed voor jezelf. Als je weer gaat fietsen zorg dat je goed hersteld bent van de vorige training. Doe even rustig aan als het moet. Gebruik eventueel een nekwarmer en douche direct na de training

8.    Gebruik je verstand, fietsen is een mooie sport, maar belangrijker is onze collectieve gezondheid. Neem zelf verantwoordelijkheid en houd de updates van het RIVM goed in de gaten.

9.    Tot slot geniet van de mooie natuur en pak de kans om te fietsen die er zijn.

 

Tot ziens

WR-Bikes en HWC Samo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een gezellige feestavond

19 januari 2018 20:00 - 23:30

Beste vrijwilliger en/of sponsor van SaMo,
2017 Was een fantastisch jaar voor H.W.C. SaMo. In ons eerste jaar als zelfstandige vereniging hebben we dit jaar de eerste editie van de Dutch Masters of MTB-monstermarathon georganiseerd. Dit was meteen een geweldig succes, waar nog veel over is nagepraat. In juni zijn we met een flinke groep naar de Mont Ventoux geweest. Daarnaast organiseerden we de eerste Jeugdronde van Haarle en was Sallands Mooiste weer ouderwets geslaagd.
Zonder jullie hulp was dit absoluut niet mogelijk geweest! Om jullie hiervoor te bedanken organiseren wij op 19 januari een gezellige avond. Onder het genot van een hapje en een drankje blikken wij terug op het afgelopen jaar en kijken we uiteraard alweer vooruit naar 2018.
Graag zien we jullie op 19 januari in het Sportorant Sprengendal. Aanvang: 20.00 uur.

In verband met de organisatie graag opgave vooraf, uiterlijk vrijdag 5 januari via de mail (info@samo.nl)

Gegevens

Datum:
19 januari 2018
Tijd:
20:00 - 23:30