Wielersport Haarle

Zoals gebruikelijk verschijnt er aan het begin van elk wielerseizoen een overzicht van een aantal Race en ATB groepen waarbij je je aan kunt sluiten om een wekelijkse tocht te maken. Helaas is door het huidige Coronavirus dit momenteel niet mogelijk. Hoe lang dit gaat duren en wanneer het gezamenlijk fietsen weer mogelijk is weet momenteel niemand.

Er rest ons niets anders dan de maatregelen van de overheid goed op te volgen zodat we snel weer gezellig met elkaar op de fiets kunnen zitten.

 

Echter om ons voor te bereiden op het weer fietsen in de groep, is er altijd de mogelijkheid om dit solo te doen. Omdat sommigen het vaak niet prettig vinden om solo te fietsen maar toch graag willen trainen willen we hierbij wat tips geven om je goed op weg te helpen zodat je binnen de huidige maatregelen een mooie tocht kunt maken

 

1.    Fiets alleen, en mocht je wel iemand tegenkomen of bij iemand achterop komen, houdt minimaal 1,5mtr afstand van elkaar.

2.    Leeg je neus niet op straat tijdens het fietsen, stop even om je neus in een papieren zakdoek te snuiten en gooi deze vervolgens weg in een prullenbak.

3.    Neem altijd een mobiele telefoon mee, zodat je bij een calamiteit het thuisfront op de hoogte kunt stellen

4.    Ga geen nieuwe wegen en paden  ontdekken maar rijdt over de voor jouw bekende paden en wegen.

5.    Beperk zware trainingen zoals interval- of bloktrainingen van meer dan 3 uur. Kortom inspanningen waar je meer dan 2 dagen of langer van moet herstellen. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt ben je sneller vatbaar voor ziekten en virussen

6.    Doe geen risicovolle manoeuvres op de fiets zoals bijvoorbeeld wheelies en jumps. Breng jezelf en anderen hiermee niet in gevaar. De ziekhuizen hebben het momenteel al druk genoeg.

7.    Zorg goed voor jezelf. Als je weer gaat fietsen zorg dat je goed hersteld bent van de vorige training. Doe even rustig aan als het moet. Gebruik eventueel een nekwarmer en douche direct na de training

8.    Gebruik je verstand, fietsen is een mooie sport, maar belangrijker is onze collectieve gezondheid. Neem zelf verantwoordelijkheid en houd de updates van het RIVM goed in de gaten.

9.    Tot slot geniet van de mooie natuur en pak de kans om te fietsen die er zijn.

 

Tot ziens

WR-Bikes en HWC Samo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BUITENLANDTRIP 2021

10 juni 19:00 - 15 juni 09:30

Hallo beste fietsvrienden,

In 2020 hebben we onze trip helaas moeten annuleren in verband met de Corona toestanden. In 2021 willen we, en we gaan ervan uit dat de omstandigheden het weer toelaten, de draad weer oppakken. We gaan dit keer naar Kufstein (zie ook de flyer van deze trip).

Dit jaar vertrekken we weer op een donderdag en wel op 10 juni.

Het weekend ziet er globaal als volgt uit (uitgebreider programma staat in de flyer);

10 juni : Vertrek om 20.00 uur bij café de Droadnagel, vanaf 19.00 uur inladen bus;

11 juni : Aankomst om plm. 8.30 uur en aansluitend een ontbijt in het restaurant.

14 juni : Afsluitend diner en vertrek om ca. 21.00 uur

15 juni : Terug in Haarle rond 9.30 uur.

 

Aanvullend hebben we met ELTRAVEL kunnen overleggen dat we uiterlijk 25 april hoeven te beslissen of we afreizen en kunnen tot dat moment zonder kosten afzeggen.

Het is belangrijk om je wel aan te melden en we zullen het reisadvies/kleurcode respecteren op 25 april en bij annuleren krijgt elke deelnemer zijn inleg terug.

Als je wilt deelnemen verzoeken we jullie nadrukkelijk ook annuleringsverzekering af te sluiten voor de trip.

Als je wilt deelnemen dan is dit mogelijk tot 31 januari aanstaande via onderstaande link

.

www.dutchmastersofmtb.nl/aanmelding-buitenlandtrip/

In het aanmeldscherm zie je linksboven de benaming Dutch Masters staan. Dit heeft verder geen betekenis, dat kan niet anders, het invulformulier is voor de buitenlandtrip zoals je zult zien.

Voor deelname is het verplicht akkoord te gaan met het reglement. Deze kun je vinden via onderstaande link en onderaan in het aanmeldformulier:

www.samo.nl/reglement-buitenlandtrip/

Met vriendelijke sportgroeten,

namens het bestuur en de activiteitencommissie van de HWC SaMo Haarle,

 

Richard Tibben en Henk Besten

Gegevens

Begin:
10 juni 19:00
Einde:
15 juni 09:30

Organisator

SaMo
E-mail:
info@samo.nl
Website:
samo.nl